Wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar is het al weer drie jaar geleden dat ik in Zwolle ben komen wonen. Ik ben opgegroeid in een klein boerderijtje tussen de weilanden met de dichtstbijzijnde stad zich op twintig kilometer afstand bevond. Gelukkig hadden we een station, welke na mijn vertrek naar Zwolle besloot om ook maar te gaan. Als kind had ik hier de ruimte, maar naarmate ik ouder werd merkte ik dat ik de gemakken en vele voordelen van een stad mistte. Amsterdammers verklaren me waarschijnlijk voor gek, maar ik besloot mijn leven hier te beginnen; in een voor mij “grote stad”.

Wie ben je en wat is je connectie met Zwolle?

Ik ben het meisje die zich al een rasechte Zwollenaar voelt, ondanks dat er op mijn ID-kaart nog staat dat ik bij de gemeente Twenterand hoor (nog 2 jaar!). Toen ik in 2016 hier naartoe kwam voelde ik me soms best alleen, maar inmiddels heb ik een netwerk opgebouwd die groter is dan wat ik ooit heb gehad. Mijn connectie met Zwolle kan ik niet echt uitleggen, behalve dat wanneer ik het nummer “verre oosten” hoor van Opgezwolle ik denk: JA! Dat is mijn thuis!

Wat maakt Zwolle een fijne woonplaats?

Wat ik het allerfijnste vind aan Zwolle is dat het ondanks dat het een stad is soms toch verdomd dorps aanvoelt. Het ons kent ons gevoel is soms best sterk. Ik wil niet zeggen dat ik alle Zwollenaren ken. Dat zou ook onmogelijk zijn. Toch kom ik altijd bekenden tegen als ik een rondje door het centrum loop. Daarnaast heb ik mijn leven hier opgebouwd. Familie, vrienden en mijn lieve vriend. Dat is toch het belangrijkste?

Wat mis je?

Een studentenkroeg voor MBO’ers. Het liefst met een studentenvereniging erbij. Dat zou ik ontzettend tof vinden. Oh en feestdagenfeestjes die doorgaan tot na twaalven. Met stratenfestival bijvoorbeeld moet het hele feestje verplaatst worden naar binnen rond middernacht omdat omwonenden anders last hebben van het geluid. Persoonlijk denk ik dan; ga dan niet in het centrum wonen?

Wat vind je het mooiste gebouw?

Hier is maar één correct antwoord op: De peperbus natuurlijk! Op en top Zwolle.

Wat vind je het mooiste plekje?

Toen ik hier net naartoe verhuisde woonde ik in een studentenhuis in Holtenbroek. Destijds ging het niet zo goed met me en liep ik vaak een rondje door de wijk als ik verdrietig was. Zo ontdekte ik op een dag een prachtig plekje aan het water, naast de haven van Zwolle. Inmiddels woon ik in Zwolle-Zuid, maar ik mis dit plekje nog iedere dag.

View this post on Instagram

So in love ❤️

A post shared by M A R I T H V A N V E E N (@marithhx) on

En de lelijkste plek?

Die hebben we hier niet.

Stel: je wandelt door Zwolle en je hebt zin in wat lekkers. Waar ga je dan naar toe?

In de zomer ga ik ongetwijfeld voor een ijsje bij Salute. Volgensmij hebben die ooit ook een prijs gewonnen voor het lekkerste ijs van Nederland. Hoe dan ook, ik ben verkocht! Mocht ik trek hebben in een lunch ben ik bij Vito’s te vinden. Yummmm.

Oh voor ik het vergeet: de beste koffie hebben ze bij Maling!

Tot slot: Wat heb je nog nooit gedaan in Zwolle?

Wat absoluut op mijn lijstje staat is wakeborden op de Wythemerplas. Wythem is een heeeerlijke plek om te zonnen, zwemmen etc. maar soms mis ik voor mezelf een beetje de actie. Ik hoop dat ik mijn vrienden zo gek krijg om mee te gaan 😉

Wat is jouw favoriete plekje in Zwolle?

footer

Credits voor deze tag aan northflix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s