Misschien ben ik sommige mensen wel een uitleg verschuldigd, want ik denk dat menig bloglezers of Facebookvrienden niet veel meer snappen van wat er nou allemaal aan de hand is. Afgelopen maanden plaatste ik maar liefst twee oproepen dat ik op zoek was naar een BBL-plek. Éen daarvan was als Verpleegkundige, de andere was als Doktersassistente. En dat riep nodige vragen op..

Twijfel, twijfel, twijfel.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mezelf ook niet helemaal snap. Noem het een existentiële crisis, want ik wist echt even niet meer wat ik wou bereiken in mijn leven. Jaren lang leek ik best wel zeker te zijn over carrière maken in de verpleging, maar na een vreselijke bijbaan in een vreselijk revalidatiecentrum begonnen er twijfels in mijn hoofd te spoken. Ik hield altijd al van schrijven, fotograferen en social media dus ik besloot om journalistiek te gaan studeren (wel op MBO maar who cares?).

Inmiddels zijn we een jaar verder. Precies een jaar geleden maakte ik de keuze om te stoppen met de gezondheidszorg. En wat voelde dat goed de eerste drie maanden. Ik blogde bijna dagelijks, poste soms wel twee foto’s per dag op Instagram en ik kon uren lezen over journalistiek. Naarmate het jaar vorderde merkte ik dat dit veranderde. Mijn energie voor de opleiding begon af te nemen en ik had steeds minder zin in school. Ik miste menselijk contact, wetenschappelijke feiten en vooral spanning.

Misschien is dit dan toch niets voor mij?

Dat is wat ik dacht. In de eerste instantie besloot ik mijn gedachten te accepteren want ik heb nou eenmaal geen droombaan zoals sommige studenten. “Je werkt om te leven, je leeft niet om te werken” was mijn motto. Toch was op een gegeven moment mijn motivatie zo ver gezakt dat ik ’s ochtends mijn bed niet meer uit kon komen om naar school te gaan en waren thuisopdrachten helemaal niet meer te doen.

Ik besloot in gesprek te gaan met mensen in mijn omgeving (Mijn moeder bijvoorbeeld, die zei altijd al dat ze me in de zorg thuis vond horen) en deed zelfs een studiekeuzetest. De resultaten van die test waren dan ook niet heel schokkend, met geneeskunde ver bovenaan mijn lijstje. Dit was voor mij de bevestiging dat ik niet op mijn plek zat op mijn huidige opleiding.

Inmiddels heb ik me ingeschreven voor de opleiding Doktersassistente in Amersfoort waar ik vorige week ben toegelaten. FEEESSIE. Gezondheidszorg, maar toch net wat anders dan Verpleegkunde. Eigenlijk wou ik de opleiding op een BBL-manier doen (vier dagen werken, één dag school) omdat ik bijna 21 ben, maar helaas kan ik geen leuke werkplek vinden. Mocht je dus nog iets weten, hit me up! Voor nu ga ik in september vijf dagen per week naar school. Ik heb een beetje spanning, maar vooral héél veel motivatie!

 

Wat voor opleiding/studie doe jij?

footer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s