My boyfriend/best friend/mom/teachter/cat buys my outfit filmpjes – Leuke, snelle en simpele content voor velen. Toch irriteer ik me dood wanneer ik deze video’s voorbij zie komen. Honderden euro’s worden besteed aan kleding voor de betreffende YouTuber waarna je een teleurstellende blik ziet of er even gelachen word om de domme kleding keuze. Slechts een enkele keer vind iemand het kledingstuk “wel leuk”. Conclusie: Alles beland achterin de kast, word weggegooid of retour gestuurd wat onwijs veel verpakkingsmateriaal kost. Achterlijk.

Single-wipe schoonmaakdoekjes – Omdat je te lui bent om je wasmachine aan te zetten en je schoonmaakdoekjes te wassen, vervuil je de wereld door er één en misschien zelfs twee te gebruiken per vierkante meter die je daarna zonder schuldgevoel de vuilnisbak in flikkert.

Nep nagels – Als je vanuit jezelf geen mooie lange nagels hebben of bijvoorbeeld je nagels afbijt dan snap ik waarom je ze verbergt onder een laagje plastic. Mocht dit niet het geval zijn; kwel jezelf niet langer om een uur in een nagelsalon te zitten die stinkt naar aceton en alle andere chemische troep, om vervolgens veertig euro af te rekenen terwijl je over drie weken vijf van de tien nagels kwijt bent en de andere vijf al tien centimeter uitgroei hebben. Compleet onnodig en het ziet er vaak nog lelijk en nep uit ook. Zo.

Maandelijkse verrassingsboxen – Verschillende video’s zag ik voorbij komen waarbij mensen op bijvoorbeeld Wish of AliExpress voor weinig of soms schrikbarend veel geld een verassingsbox kopen. Hier zitten dan bijvoorbeeld beautyproducten of gewoon random zooi in. Persoonlijk vind ik dit onzin want waarschijnlijk ben je met tachtig procent niet tevreden, en het leuke van jezelf een cadeautje geven is het uitkiezen van een product waar je blij van word.

Alle “home is where the heart is” bullshit – In een eerdere blogpost benoemde ik al dat teveel accessoires afleiden van de mooie meubels in je woning. Maar als je dan zo nodig accessoires in je leven wil, kom dan niet aan met achterlijke quotes op bordjes van de action die no sense at all maken. Jullie weten verder wel wat ik bedoel.

SALE – Oke, uitverkoop is soms heel fijn en vooral goed voor je portemonnee (wanneer je echt iets nodig hebt of al heel lang wil). Toch is er tegenwoordig overal en altijd sale waardoor mensen geneigd zijn bij elk winkelbezoek iets te kopen omdat het afgeprijsd is. Het is net dat wanneer mensen de befaamde vier letters in de etalage zien hangen ze gelijk de drang tot kopen krijgen. Alsof het een verslaving is. Ik weet zeker dat je negentig procent van je aankopen in de uitverkoop niet nodig hebt. Het mag dan goedkoper lijken maar uiteindelijk ben je veel duurder uit dan wanneer je niets gekocht had.

que

Liefs, Mar.

2 gedachten over “Trends die ik niet snap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s