HNTM is sinds deze week weer te zien op de buis. Duizenden aanmeldingen kregen ze binnen van vooral jonge meiden die het willen maken in de modellenwereld. Het ultieme leven, maar toch moet je daar veel harder voor werken dan dat iedereen denkt.

Ik keek onderstaande video waarin verteld word dat de heupmaat van high fashion modellen maximaal 90 (!!!) centimeter mag zijn.  Gelukkig zie je tegenwoordig steeds meer afwijkende maten op de catwalk, maar de kans op werk als een curvy of plussize model is aanzienlijk minder dan die van de “normale” modellen.

Maar normaal wil ik deze maat niet noemen. 90 centimeter is namelijk een maximum, maar het gemiddelde ligt rond de 86 centimeter. Dit komt overeen met maat 32 of 34, een maat die ik als kind in groep acht had. Om hier als volwassen vrouw in te willen passen gaat dit vaak gepaard met een leven vol diëten, tot een eetstoornis aan toe.

De grootste vraag die bij mij opkomt na research op het web: Waarom worden deze onnatuurlijke maten verwacht? En bij die vraag word je van het kastje naar de muur gestuurd. Modellenbureaus zeggen namelijk dat zij als bureau alleen maar kunnen leveren waar klanten en designers naar vragen. Zie het als een soort bemiddelaars functie. En die bemiddelaars zeggen: “Het is gewoon hoe het is”.

Marilyn Monroe – Curvy model voorbeeld.

Blijkbaar is het voor designers teveel moeite om even vijf centimeter bij een jurk aan te naaien dus dan moet er een andere oplossing komen. En die heb ik gevonden! Deze situatie gaat om de gezondheid en het welzijn van heel veel jonge meiden dus het is tijd voor de overheid om in te grijpen in dit maatschappelijke probleem. En dat kan door het verbieden van modellen met bepaalde maten, zoals modellen die onder die 90 centimeter zitten. Op deze manier kan de marge weer naar een gezond level getild worden. Hoe simpel kan het zijn? Misschien ook beter voor het zelfbeeld van hééél veel vrouwen die dagelijks geconfronteerd worden met reclame waarin de dunste modellen voorkomen.

Heb jij je wel eens onzeker gevoeld na het kijken naar High Fashion modellen? 

cropped-handtekening-e1531488038597.jpg

 

 

Wanneer je zelf last hebt van een eetprobleem, zoek hulp bij je huisarts of ga naar proud2beme.nl.

 

Een gedachte over “De oplossing voor anorexia in de modewereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s