Zo. Wat ben ik lang weg geweest. En tien oktober is misschien wel de beste dag om terug te komen. Zoals de titel je al deed vermoeden is het vandaag overal ter wereld “Mental Health Day”, om even stil te staan bij iedereen die niet zichtbaar ziek is.

Eerlijk is eerlijk; na een lange stabiele periode ging het de afgelopen tijd niet zo goed met me. Een enorme terugval kun je het zeker noemen. Waar schrijven normaal een uitlaatklep voor me is kon ik het gewoon niet opbrengen. Het enige wat ik de hele dag wou was slapen en ik heb wel een badkuip vol gehuild. Maar gelukkig is de crisissituatie weer voorbij, ga ik weer naar school en heb ik het sporten weer opgepakt.

Maar om even terug te komen op Mental Health Day; Wat word ik vrolijk van het feit dat er één hele dag per jaar aandacht wordt besteed aan dit onderwerp. Ik merk de laatste tijd dat steeds meer mensen naar buiten komen met hun psychische problemen in de hoop het taboe te doorbreken, en ik hoop dat veel mensen vandaag gevolgd zijn. Want zeg nou zelf; wanneer kan dit beter dan vandaag?

Hoe dubbel het ook is, ik ben altijd een beetje blij als mensen vertellen over hun psychiatrische stoornis. Dit is namelijk stap 1 in het genezings- of acceptatieproces. Na jaren heb ik het gevoel dat psychisch ziek zijn ook eindelijk erkend word als ziek zijn, ondanks dat je het misschien niet aan de buitenkant kan zien. Dit onderwerp keert ook steeds vaker terug in de media. Zo las ik een stuk op VICE; over de benaderingswijze tegen mensen met een depressie, zag ik een documentaire over mentale stoornissen ennnnnn kan ik trots vertellen dat ik begonnen ben met het schrijven van een boek over mijn lange weg met deze ziekte!! Voor nu is dat even het enige wat ik vertel; hierover later meer.

mental health day2

Heb jij vandaag nog gesproken met iemand over dit onderwerp?

cropped-handtekening-e1531488038597.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s