Voor een student mag ik absoluut niet klagen, maar toch vragen verscheidene zich af hoe ik kan leven op twintig vierkante meter. “Heb je wel een woonkamer?” Nee. “En deel je de rest van het huis met anderen?” Ja. Na drie jaar wonen in een studentenhuis ben ik deze vragen -en levensstijl- wel gewend. En eerlijk; ik zou niet een grotere ruimte willen hebben.

Een tijdje terug was ik op bezoek bij een vriendin van me die haar eerste huis had gekocht. Daar stond ze dan, super trots in de deuropening van haar nieuwe paleis. Terwijl ze me een rondleiding gaf was het enige wat ik kon denken: Hoe, in godsnaam, krijg je al deze ruimte gevuld? Een tijdje heb ik ook de minimalistische leefstijl aangehouden, vandaar waarschijnlijk deze gedachte. Vaak kreeg ik dan de opmerking van anderen dat mijn kamer zo saai en leeg was. Op een gegeven moment begon dit voor mezelf ook zo te voelen, zeker toen de winter naderde. Ik heb toen maar wat kringloop prullaria toegevoegd aan mijn interieur en besloot een muur te schilderen.

Aanschouw, mijn twintig vierkante meter soort van bezem- en inloopkast waar ik tegelijkertijd ook gewoon in leef met mijn kat Pim:

ohja, misschien leuk om te weten dat ik voor de complete inboedel bij elkaar ongeveer driehonderd euro heb betaald. Lang leve gratis, de kringloop en Marktplaats.

Zou jij op mijn kamer kunnen leven?


2 gedachten over “Studenten roomtour

  1. Hoi Marith wat leuk om zo een stukje in je leven mee te mogen kijken.
    We wonen een beetje te ver van elkaar om elkaar dagelijks mee te maken.
    We hebben deze link door gekregen van onze Lara,zo ben toch een beetje in de buurt.
    Groetjes van Tante Henny En Ome Rein

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s