Een paar weken geleden zag ik bij een influencer op Instagram een prachtige foto op een hele lange hangbrug. “Zal wel heel ver weg zijn” dacht ik. Toch bleek de locatie Duits, en aangezien ik niet ver van de grens woon kon ik er binnen no-time zijn. Hängeseilbrücke Geierlay; gevestigd naast het dorpje Mörsdorf iets onder Keulen. Ik sloeg de foto en het algoritme van Instagram had gelijk door dat deze plek op mijn bucketlist kwam te staan. Hierna kreeg ik namelijk bijna dagelijks een soortgelijke foto van dezelfde brug te zien.

Ik vroeg een vriendin of ze mee ging; en reislustig dat ze is stemde ze natuurlijk in. Op zaterdagavond vertrokken we richting Keulen en overnachtten daar in een Crappy hostel (ze hadden ons de verkeerde deurcode gegeven dus we zijn via een brandtrap omhoog geklommen naar onze kamer). Na wat biertjes en een rondje om de Dom, die prachtig was overigens, gingen we slapen op onze dunne matrassen.

De volgende dag regende het zo hard; maar we waren niet van suiker. We moesten en zouden de brug bezoeken. Het uitzicht en het landschap maakte het onze natte sokken gelukkig waard. Ik besefte me even hoe mooi Duitsland eigenlijk is, en hoe ons buurland je kan laten voelen alsof je aan de andere kant van de wereld bent.

De brug is 360 meter lang en hangt over het Mörsdorf Bachtal. Mensen met hoogtevrees kan ik afraden een bezoekje te brengen; de brug hangt namelijk 100 meter boven de grond en beweegt met de wind mee. Geen hoogtevrees? De 360 meter is gratis te bewandelen en echt een must-see als je in Duitsland bent!

Wat is jouw favoriete plek dichtbij huis?

2 gedachten over “De langste hangbrug van Duitsland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s