Mensen die mij kennen merken vast dat ik de laatste tijd veel onderweg ben. Ik krijg hier ook veel vragen over dus besloot ik om de Travel tag in te vullen. Zo kunnen mijn volgers die me niet kennen me gelijk ook een beetje leren kennen!

Welke landen heb je al bezocht?
Engeland, Schotland, Frankrijk, België, Duitsland, Luxemburg en Malta.

Welke locatie staat bovenaan je bucketlist?
Deze vraag vind ik héél moeilijk. Ik wil nog zoveel zien van de wereld. Als ik dan toch echt moet kiezen kies ik voor een rondreis door Scandinavië. De natuur lijkt me daar zo prachtig en ik heb altijd het noorderlicht al eens willen zien.

Northern Lights

Wat is je meest ideale vakantie?
Ik ga dan toch wel voor de combinatie sightseeing met gezelligheid in de kroeg ’s avonds. Locals ontmoeten maken mijn vakantie altijd tot iets bijzonders. Je leert toch wat extra’s over de cultuur plus je hebt een reden om terug te gaan om je nieuwe vrienden nog eens op te zoeken! Verder moet het natuurlijk mooi weer zijn (lees: als het maar droog is) en moet ik gewoon hét gevoel voelen bij mijn locatie.

Welke locatie was zo speciaal dat je nog wel eens terug zou willen?
Zonder enige twijfel kies ik dan voor Edinburgh. Afgelopen zomer stuurde SRPRSME me naar deze prachtige stad en sindsdien ben ik verliefd. Met oud en nieuw ben ik er weer geweest voor een week om wat vrienden op te zoeken en voor een tripje door de hooglanden; en ik ben zeker van plan nog eens terug te gaan om nog meer van deze prachtige stad en vooral het prachtige land te zien.

Show je mooiste vakantiefoto!
Ik ben schrijver en geen professioneel fotograaf; dus foto’s maken blijft iets wat ik lastig vind. Gelukkig gaat het bij mijn foto’s om het gevoel dat het oproept en niet om de kwaliteit. Op onderstaande foto zie je een vriendin en ik staan tijdens een pitstop in een prachtig dorpje ergens in Duitsland. Het weer was vreselijk, het regende pijpenstelen en we hebben veel te lang gereden; maar toen we eenmaal op onze locatie aankwamen (geierlay bridge) waren we dat al snel vergeten.

Roadtrip met mijn moeders fiat panda.

Reis je wel eens voor je werk? Zo ja, waarheen?
I wish. Misschien in de toekomst als mijn blog een beetje van de grond komt.

Met wie ga je het meest op vakantie?
Marleen. Een half jaar geleden hebben we elkaar ontmoet op onze Solo together van SRPRSME en ongeveer een half jaar later zijn we al vier keer op reis geweest. We zeggen ook vaak tegen elkaar dat we blij zijn dat we een travelbuddy hebben gevonden die gek genoeg is om mee te gaan, omdat we beide in het verleden nogal moeite hadden om een reismaatje te vinden.

Met wie zou je graag eens op reis willen?
Het zou wel leuk zijn als ik mijn kat mee zou kunnen nemen, maar dat zit er helaas niet in haha. In de toekomst zou ik eens wat vaker met mezelf op reis willen gaan. Ik vind dit altijd nogal een grote stap; maar mijn doel is om uit mijn comfortzone te stappen en gewoon te gaan. Als ik ouder ben zou ik het wel fijn vinden om een partner te vinden die dezelfde reislust heeft als ik zodat we samen lekker weg kunnen.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Pim (mijn kat), een koud biertje en een goed boek.

Ga je liever op een zonvakantie of een ski-vakantie?
Moeilijke vraag. Ik kan niet zo goed tegen warmte maar ik vind de landen waar het vaak warm is wel heel mooi. En ik kan niet skiën, maar het uitzicht op zo’n besneeuwde berg: dat is toch vet?

Wat is je mooiste vakantie herinnering?
Ik denk dan toch wel de vakanties die ik vroeger als kind maakte. Elk jaar gingen we met de halve familie kamperen op een willekeurige camping in Nederland. Naar het buitenland gaan met zijn allen was te duur maar vooral onnodig omdat we het toch altijd wel gezellig maakten. Ik keek altijd heel erg uit naar deze zomervakanties en hoop over een paar jaar nog op een soort reünie 😉

Wat is je minst mooie vakantie herinnering?
Drie jaar geleden ging ik voor het eerst op vakantie met het vliegtuig én voor het eerst zonder ouders. Letterlijk alles ging mis. De Airbnb die we geboekt hadden was zó smerig. Overal lagen lege pakjes sigaretten, de handdoeken en het beddengoed waren al gebruikt en om nog maar niet te spreken over al het stof dat er lag. We moesten dus ’s avonds laat nog op zoek naar een hotel, hebben toen 180 pond neergelegd voor een nachtje in het Hilton omdat de rest allemaal vol was en toen ik de volgende ochtend wakker werd lag mijn ex met een voedselvergiftiging boven de wc.

Welke landen ga je dit jaar bezoeken?
In April ga ik een weekje naar Bulgarije en voor de zomervakantie heb ik nog geen plannen. Hopelijk kan ik een tripje maken naar het Noorden, dat zal ik wel heel leuk vinden.

Waar zou je nooit naar toe willen?
Friesland.

Ik zou het leuk vinden als je een van deze vragen hieronder beantwoord in de comments! Happy travels!

5 gedachten over “The travel tag

  1. Hoi Mare, leuk om te lezen. En ik zou je idd die reis naar Noord Noorwegen of IJsland aanraden, het Noorderlicht moet fantastisch zijn. Ik heb het zelf ook nog steeds niet gezien, ondanks dat ik daar al een aantal keren ben geweest, maar je moet dus geluk hebben (en in het juiste jaargetij gaan).

    Like

  2. Oh dat SPRSME lijkt me best leuk eigenlijk! En ik zou ook echt naar Scandinavië gaan. Een vriendin is naar Finland én IJsland geweest en ze vond het prachtig. En ze heeft het licht gezien. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s