De wereld zit vol mooie plekken, reizigers zitten vol bijzondere verhalen. In deze nieuwe rubriek kun je bijzondere reisverhalen lezen van bloggers, backpackers, je buurman of de kassière van de plaatselijke supermarkt. Om af te trappen lees je hier het verhaal van Athina van travelbyheart.nl die een wel heel perfecte vakantiebestemming vond!

“Waar leeftijdsgenoten elke vakantie een ander land bezoeken, zijn Vincent en ik verkocht aan één plek: het Griekse eiland Karpathos. Sinds we een relatie hebben – wat alweer bijna 8 jaar is – gaan we twee keer per jaar naar dit eiland toe. We zijn zelfs zo verliefd geworden dat we er eind 2017 een vakantiehuis kochten!

© Travelbyheart.nl

Hoe zijn we ooit op Karpathos terecht gekomen?
De liefde voor Karpathos is begonnen bij mijn ouders. Zij gingen in 1994 voor het eerst naar het eiland toe. Precies 10 jaar later – in 2004 – gingen ze weer en dit keer was ik er ook bij. Op slag waren ze verliefd op het eiland wat in 10 jaar niets veranderd was. Mijn vader droomde altijd al van een huis op een Grieks eiland en die vakantie maakte ze een bijzondere beslissing: ze kochten een huis.

De jaren daarna gingen wij 6 weken per jaar naar Karpathos toe en hoewel ik dacht dat ik in de pubertijd niet meer mee zou willen – ik wilde immers de wereld ontdekken – heb ik geen jaar overgeslagen.  In 2012 ging Vincent voor het eerst mee en ook hij was op slag verliefd.

Wat maakt Karpathos zo bijzonder?
Waarom Karpathos voor ons zo bijzonder is, is moeilijk te verwoorden. Karpathos is prachtig; fantastische stranden, bijzondere mensen en heel veel rust. In Nederland is het leven zo gehaast en daar kom je echt tot rust. Toch is het vooral een gevoel wat wij bij Karpathos hebben. Als ik al aan ons plekje denk voel ik een en al geluk van binnen.

“Terug gaan naar Nederland is altijd even pijnlijk”

De aankoop van ons huis op Karpathos
Omdat mijn ouders al een huis hadden op Karpathos, ging het ook wel eens door ons hoofd. Een eigen plekje op ons eiland. Vincent leek het ook echt een gaaf project. Een eigen huis om lekker te klussen en helemaal eigen te maken. Maar laten we eerlijk zijn op je 22e en 25e koop je niet even een 2e (vakantie) huis erbij! Hoewel we er niet echt een plan hadden, zat het wel in ons hoofd om ooit een huis op Karpathos te kopen.

Dat ooit kwam voor ons vervolgens véél sneller dan verwacht. September 2017 was het, Ik weet nog goed dat mijn vader ons belde. Vincent en ik hadden de scooter naar de garage gebracht en waren even gaan lunchen in Naaldwijk. Het huis naast mijn ouders was in prijs verlaagd en mijn vader zei “als je het wil moet je het nu doen, deze kans krijg je niet meer.” Toen ging alles eigenlijk heel snel. De bank werd er bijgehaald en met een Nederlandse/Griekse makelaar gingen we aan de slag met alle papieren.

Die papieren waren wel een goede, dat gaat in Griekenland net allemaal even anders dan hier. Gelukkig hadden mijn ouders het al eerder gedaan en sprak de makelaar Nederlands, dus hoewel er veel werk bij kwam kijken, was het wel makkelijk geregeld. Uiteindelijk duurde het nog wel lang, maar in april 2018 kregen we officieel de sleutel!

© Travelbyheart.nl

Onze toekomst
Ons huis is op dit moment echt voor vakantie. We maken al onze vakantiedagen op aan Karpathos. We hebben wel plannen om in de toekomst in ieder geval één keer 6 maanden er naar toe te gaan. Zo kunnen we ook zien hoe het is om daar langere tijd te verblijven en te leven. Of we echt willen emigreren weten we nog niet. Voor nu zijn de vakanties prima en eerst maar eens 6 maanden aankijken! “

Liefs,
Athina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s