Zelf vind ik het altijd leuk om meer te lezen over de persoon achter een reisblog. Daarom besloot ik de “happy travel tag” in te vullen zodat jullie wat meer te weten kunnen komen over mij. Enjoy!

Wat is jouw gelukkigste reisherinnering?

Lastige vraag, ik heb namelijk zoveel mooie reisherinneringen. Als ik écht moet kiezen ga ik toch voor die keer dat ik met vrienden naar Berlijn ging. Bij aankomst bleek dat er een of ander groot cultuurfestival plaats vond. Het regende pijpenstelen maar toch hebben we onder het genot van een biertje de mooiste avond gehad met livemuziek uit verschillende landen. Het mooiste van de avond was een Afrikaanse drumband die de honderden aanwezigen met elkaar aan het dansen kreeg. Dat saamhorigheidsgevoel, heerlijk.

Van welk muzieknummer krijg jij vakantiekriebels?

Spirit Bird van Xavier Rudd, aangezien ik dit nummer na elk reisje melodramatisch luister in het vliegtuig terug naar huis. Eigenlijk zorgt het er voor dat ik gelijk enige dosis “wanderlust” aanmaak voor mijn volgende reis!

Ardennen – 2018

Welk kledingstuk neem je graag mee op reis?

Ik prop eigenlijk altijd nog wel een hoodie in mijn koffer voor het geval dat. Zelfs als ik naar een warme bestemming vlieg. Erg veilig, want je weet nooit hoe de temperatuur op bestemming uitpakt. Wie weet kom je ineens in een zware storm terecht of sta je vast op je veel te Noordelijke tussenstop..

Van welke verzorgingsproducten word je blij op reis?

Alles wat mijn huid hydrateerd. Ooit vergat ik mijn gezichtscrème op zonvakantie in Malta. Door dagelijks continue gescrubd te worden door zeezout en zand had ik dat héél graag op mijn gezicht gesmeerd aan het einde van de dag, maar helaas bleek ’s avonds in het hotel dat ik het niet in mijn koffer had gestopt. De ochtend erna was dit dan ook het eerste wat ik kocht in de lokale supermarkt.

Ohja en zonnebrand is natuurlijk ook niet te missen met mijn Nederlandse huid. Factor 50 graag!

Malta – 2017

Wat doe je op de momenten dat het op reis even tegen zit?

Proberen een oplossing te bedenken. Ik weet nog dat de eerste keer dat ik op vakantie ging letterlijk ALLES tegen zat. Een vies hotel met een onbeschofte eigenaar, mijn vriend die buikgriep kreeg en ikzelf die compleet overstuur een vlucht terug naar Nederland wou boeken. Hielp natuurlijk helemaal niets en gelukkig heb ik met de tijd geleerd hoe dit beter op te lossen valt. Een goede voorbereiding vooraf is al het halve werk. Denk hierbij aan een reisverzekering en een financiële back-up. Verder is het van belang rustig te blijven en beginnen met het oplossen van het meest schreiende probleem.

Van welke keuken word je blij?

Alles wat vegetarisch is eet ik; aangezien ik vaak niet echt een keuze heb op een menukaart. Daarom heb ik niet echt een favoriet en daarnaast lust ik bijna alles.

Noem drie redenen waarom reizen jou happy maakt?

De voornaamste reden is dat het me gewoon veel leert qua zelfstandigheid, op sociaal gebied en in kennis over onze wereld. Klinkt heel cliché, ik weet het; maar ik vind mezelf met de reis een stuk wijzer worden. Verder geeft het me gewoon een goed gevoel om even weg te zijn van de dagelijkse sleur van mijn leven in Nederland. Even niet bezig zijn met wat er thuis nog allemaal op de to-do lijst staat. Tot slot vind ik het gewoon heel leuk om verschillende culturen en mensen te ontdekken. In Schotland hebben we bijvoorbeeld een stel locals ontmoet waar we later het jaar nog eens zijn geweest om oud en nieuw te vieren. Is toch geweldig?

Ik werd getagd in de happy travel tag door Lizette van Reismuts. Hierbij tag ik Lindsey Beljaars! Succes, ik ben benieuwd naar je antwoorden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s