Een groot deel van de Nederlandse inwoners leeft volgens het streven van “eigen volk eerst”. De uitslag van de afgelopen verkiezingen gaat me dan ook na aan het hart. De stemmen die Thierry Baudett verzameld heeft liet mij achter met enige teleurstelling in onze samenleving. Voornamelijk door zijn oproep ontwikkelingshulp af te schaffen (heb op feestboek gestaan). Hoe kunnen wij als welvarend land mensen in ontwikkelingslanden waar primaire levensbehoeften nauwelijks aanwezig zijn gewoon laten zitten?

Ik zie het een en ander van de wereld tijdens mijn reisjes. Arme mensen die leven op straat, mensen met een tas duurder dan mijn maandhuur, et cetera. Als student die reist op klein budget heeft mij dit er niet van weerhouden af en toe wat af te staan aan mensen die het nodig hebben. Wees lief voor de wereld, we moeten het met zijn allen doen. Het nut van grenzen, onderscheid maken tussen rassen en arrogantie van bepaalde volkeren heb ik sowieso nooit gesnapt. Iedereen is een mens, en wanneer iemand in nood wat nodig heeft en jij kunt het missen; help dan.

Daarom geef ik, ondanks dat ik zelf ook niet financieel stevig in mijn schoenen sta, jaarlijks iets aan een goed doel. Met deze blogpost wil ik jou oproepen hetzelfde te doen. Een tijdje geleden benaderde een heel tof bedrijf mij met de vraag of ik wat wou schrijven over hun initiatief. Kaya sieraden zorgt door bij te dragen aan stichting Eduki dat al 20 kinderen in Gambia naar school kunnen. Zo heb jij een mooi sieraad van goede kwaliteit en draag je ook nog eens een steentje bij aan het goede doel!

Ikzelf kreeg een mooie layerketting en naamketting door de brievenbus waar ik erg blij mee ben:

Ga jij ook wat bestellen om zo ook het goede doel te steunen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s