Één van de must-sees tijdens een tripje naar Sofia is de Boyana Waterval. Even ontsnappen van de drukke stad en in alle rust een wandeling maken in de natuur is altijd een goed idee. Zeker wanneer deze beloond word met een prachtig uitzicht. De waterval ligt iets ten zuiden van de stad en is “makkelijk”, afhankelijk van je conditie, en op verschillende manieren te bereiken.

stap 1 – taxi of bus naar boyana church

Bulgarije is goedkoop in vergelijking met Nederland, zeker als het om een taxi ritje gaat. Overdag betaal je ongeveer 0,70 lev per kilometer wat omgerekend 0,35 eurocent is. Let wel op dat je waiting charges betaald als je bijvoorbeeld in de file komt te staan. Een rit naar de Boyana Church vanaf het centrum kost je ongeveer 20 leva (10 euro). Het is ook mogelijk om met buslijn 63 te gaan wat je volgens internet 1 lev zou kosten.

Stap 2 – van Boyana church naar het begin van de berg

Je kunt er voor kiezen om de kerk, wat bijna het beroemdste middeleeuwse gebouw uit Bulgarije is, te bezichtigen. Wanneer je vanaf de kerk richting de straat loopt ga je naar links. Je ziet een stenen weggetje die stijl naar boven gaat. Deze loop je af waarna je na 10 minuten wandelen bij het begin van het bos aankomt.

Boyana church

Stap 3 – Bos route volgen

Als je een stukje het bos in loopt zie je verschillende aanwijzingsborden waar vooral veel Bulgaarse informatie op staat. Ga op zoek naar gele bordjes zoals deze te zien zijn op onderstaande foto en begin aan je klim naar boven! De wandeling duurt ongeveer 2 uur, mocht je stoppen om leuke foto’s te schieten of omdat je conditie gewoonweg niet zo goed is zoals die van ons, dan ben je natuurlijk wat langer onderweg.

Wat tips voor je dagtrip:

  • Trek goede schoenen aan! De wandeling mag dan maar 8 kilometer zijn, de steilheid van de berg maakt het een flinke work-out.
  • Neem voldoende water mee en vul eventueel je flesje bovenaan met bronwater.
  • Zorg voor snacks voor onderweg. Op de berg maar ook in Boyana zelf zijn de voedselvoorzieningen schaars.
  • Stop een klein EHBO-setje in je tas, just to be sure!
  • Check voor je gaat het weerbericht. Met onweer wil je namelijk niet graag op een hoge berg staan.

Geniet, en mocht je nog vragen hebben stuur mij dan gerust een mailtje! Foto’s zijn gemaakt door Marleen Bezuijen.

Liefs, Mar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s